Op uitstap naar Hof ter Saksen: Konijnenpad


Dag mama's en papa's ,

Op woensdag 2  oktober gingen onze peuters samen met de 1ste kleuterklas op uitstap naar " Hof ter Saksen" Daar aangekomen met de bus werden we in 2 groepen verdeeld met elk een gids. 
Ons avontuur begon al snel want Pluisje het konijn was zijn mama kwijt. Onze vriendjes moesten dus in het bos op zoek naar de mama van Pluisje. Maar op onze zoektocht kwamen we heel wat andere konijnen tegen waar we telkens een opdracht bij moesten doen. 


Zo moesten we springen als een kikker, waggelen als een eend, ....We mochten over afgezaagde  boomstronken wandelen. In het bos kwamen we ook verschillende dieren tegen. Zo leerden we dat de egel prikt, het konijn zacht is en de vogel pluimpjes heeft. 

Het regende heel eventjes maar we stapten flink door en nadien scheen het zonnetje alweer. 

We leerden de vruchten en bladeren van de tamme kastanje en de eikel kennen en mochten deze ophangen op de juiste plaats in 2 bomen.

Nadien ging onze zoektocht verder en moesten we een regenboog maken van allerlei kleuren. Dit deden we door een kleurendomino van de herfst aan elkaar te leggen. Niet zo gemakkelijk......maar we deden dat toch al supergoed. 



Gelukkig vonden we na nog een beetje wandelen de mama van Pluisje achter het struikgewas. Wat was Pluisje blij dat hij zijn mama teruggevonden had en ook onze vriendjes waren heel blij dat ze het traantje van Pluisje en zijn mama konden wegnemen. 
Toch een beetje moe stapten we op de bus en net toen we opstapten , begon het te regenen. Oef, net op tijd op de bus richting school ;-) 




Het was een leuke en leerrijke uitstap voor onze kleine vriendjes.

Meer foto's via onderstaande link: 






Reacties

Populaire posts van deze blog

Goudlokje en de drie beren

Nieuw: na de vakantie starten we met een instagram account.

Sinterklaas en zwarte piet