Paddenstoelen en kabouters/ Spinnen en pompoenen

Lieve mama's en papa's , 

De voorbije weken werkten wij rond het thema " Paddenstoelen en kabouters" en "Pompoenen en spinnen" 

De start van dit thema begonnen we met een herfstwandeling in het park. We vonden paddenstoelen, slakken, herfstblaadjes en heel veel takken.

Tijdens dit thema konden we kabouters sorteren per kleur, mochten we kastanjes in de manden leggen met een schepje, leerden we het liedje "Op een grote paddenstoel" en het versje " Hollebollebouter" 
Daarnaast maakten de peuters een echt herfstknutselwerkje. Ze schilderden een plankje in mooie herfstkleuren en maakten een kunstwerk uit klei met natuurmaterialen. Daarna nog een paddenstoel uit kosteloos materiaal en het mooie kunstwerk was klaar. 

Ik vertelde de verhalen " Anna in de herfst",  " Karel in de herfst en  " De kaboutermuts" 

De woorden die de kinderen leerden: het blad, de tak, de boom, de paddenstoel, de kabouter, stippen, begrippen klein- groot , noten, kastanje, prikken.










Tijden het thema  Spinnen en pompoenen gingen we op zoek naar spinnen in de tuin. Maar....we vonden veel spinnenwebben maar geen spin. Alhoewel......daar aan juf Anja's klasje was er toch een spin te vinden hoor. En aan de trein vonden we een springspin die uit de klas van juf Annelies was ontsnapt. 
In de klas waren er dan ook weer spinnen en mooie pompoenen die Vik had meegebracht. Het verhaal " Het spookje en de vleermuisjes " werd verteld. We maakten spinnenpoten met wasknijpers en schilderden een pompoen. We speelden een spinnenspel en moesten de spinnen bij het juiste spinnenweb proberen te leggen.  





Op vrijdag was het Halloween en kwamen we verkleed naar het klasje! Joepie! 
Na de herfstvakantie starten er 5 nieuwe vriendjes in onze klas. 

Vele groetjes,

Juf Caroline







Link met meer foto's: https://photos.app.goo.gl/Fi8cUnKANXDLAQp87







Reacties

Populaire posts van deze blog

Goudlokje en de drie beren

Nieuw: na de vakantie starten we met een instagram account.

Sinterklaas en zwarte piet