Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

dinsdag 28 februari 2017

Thema:Kleuren mengen, Ik in snoepjesland!

Beste mama's en papa's , 

Wij leerden een weekje over het mengen van kleuren , de regenboog , vormen , enz.... 
De kinderen leerden een liedje over de regenboog en konden op die manier een regenboog inkleuren volgens de juiste kleuren: ROOD, ORANJE , GEEL , GROEN,BLAUW, INDIGO, VIOLET. Ook lagen er in de klas kleurenbrillen waarmee de kleuters konden experimenteren. Het verhaal van Prinses Arabella maakt kleuren werd verteld.

Naar aanleiding van het thema " KLEUR"  werkten we dit verder uit en gingen 3 weken volop aan de slag in Snoepjesland. Aangezien we een dansje hadden met lolly's, was dit dan ook onze snoep die we het meest leerden kennen. 
Maar natuurlijk maakten we ook kennis met drop, spekjes, zuurtjes, m en m 's, zachte en harde snoepjes, snoepjes met en snoepjes zonder papier.

In onze klas veranderde de winkel in een echte snoepjeswinkel. We mochten de snoepjes niet opeten, enkel verkopen. Niet zo gemakkelijk!! Maar toch lukte dit heel goed. 

Er werd volop geknutseld aan grote lolly's voor ons dansje. We moesten daarvoor met papier- maché heel veel laagjes leggen rond een bal en een vorm van piepschuim. Als alles droog was, gingen we deze schilderen in heel wat mooie felle kleuren. De kleuters maakten ook kleine lolly's va papieren bordjes om de zaal te versieren. We pakten grote voetballen in en maakten er mooie snoepen van. 

De kinderen schilderden zelf snoepjes die ze lekker vonden op een groot blad papier. 

Met de plasticine konden we een snoeppot vullen met allerlei gekleurde (plasticine) snoepjes. 

Ook wiskunde kwam aan bod: We deden een kinderbingo met snoepjes, puzzelden met prenten van snoep , leerden "evenveel" snoepjes in een pot te stoppen enz....


Ook juf Elke kwam ons een weekje helpen en begeleidde de zelfstandige hoekjes in onze klas. De volgende keer als juf Elke terugkomt komt ze een hele dag oefenen in onze klas.   Dat is op dinsdag  7 maart en eind april komt ze een hele week les geven in onze klas.

De kinderen leerden volgend liedje: " We gaan smikkelen en smullen" 

                                   www.youtube.be/watch?v=fY9y2UyB_6E

We oefenden en oefenden ons dansje voor het grootouderfeest en het resultaat mocht gezien worden! Keifier!!! Ze hebben dat SUPER gedaan! 

Voor wie het niet gezien heeft: Hier zijn jullie dansende kapoenen!! Klik bij de foto's op het filmpje. 


Dikke proficiat allemaal! Vorige week was ik jammer genoeg ziek en had ik de griep. Ik zie jullie graag allemaal terug na de vakantie!!! Tot dan!

Groetjes ,

Juf Caroline
Geen opmerkingen:

Een reactie posten