Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

zondag 7 mei 2017

Thema : Ik en de fotograaf/ Mama is sportief!

Lieve mama's en papa's ,

na de vakantie werkten wij 4 dagen rond het thema " De fotograaf"  want op vrijdag 21 april kwam deze langs op onze school.

In onze klas oefenden we volop met het maken van foto's en natuurlijk leerden we ook poseren.
Een liedje van de fotograaf mocht natuurlijk niet ontbreken. We knipten uit tijdschriften ook een mooie foto , nadien maakten we voor deze foto een mooie zelf geknutselde kader.
We kleefden verschillende fotografen van klein naar groot en daarnaast maakten we uit kosteloos materiaal ons eigen fototoestel. SMILE!!!

De woordenschat deze week: de fotograaf, de lens, het fototoestel of de camera, de batterij, het kaartje.
De voorbije 2 weken werkten we rond het thema: " Mama is sportief" De eerste week van dit thema kwam juf  Elke op bezoek. Zij leerde ons een hele week over de verschillende sporten en hobby's van mama. 
We begonnen te knutselen voor onze mama's , maar sssttt .... we verklappen nog niks! 
De kleuters leerden een liedje over sporten, ze speelden memory, lotto, zochten op zoekplaten verschillende sporten, legden patronen na, speelden met sponzen.

Na al dat sporten moet mama zich ook wassen. De kleuters konden experimenteren met scheerschuim, er lag zeep in de winkel en we konden zeepjes maken met brooddeeg. 

De woordenschat in deze week: basketbal, volleybal, gewichtheffen, tennis, medaille, podium, ....

Na deze week werkten we nog verder rond " Mama is sportief" 
We werkten verder aan ons cadeautje voor mama en versierden ook iets om ons cadeautje in te stoppen, leerden het woord " mama" schrijven, maakten een hartje, en gingen zelf ook naar " Rollebolle in Melsele" Dat was heel leuk! We konden klimmen , klauteren, fietsen, springen, evenwicht bewaren, met de parachute spelen en natuurlijk was er ook het springkasteel en de leuke rups! 


Binnenkort nog meer foto's in verband met ons cadeautje dat we voor mama knutselden. Deze plaats ik er op als de mama's hun cadeau hebben ontvangen ;-) 

Vele sportieve groetjes,

Juf Caroline 


Meer foto's via onderstaande link:

 https://goo.gl/photos/2w5vY8kurFTXUBp17Geen opmerkingen:

Een reactie posten