Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

maandag 30 oktober 2017

Kabouters en paddenstoelen/ Spinnen en pompoenen

Dag mama's en papa's , 

de voorbije 3 weken leerden wij  de eerste twee weken over " Kabouters en paddenstoelen" 
In de laatste week gingen we een beetje griezelen met  "Spinnen en Pompoenen" 

Op maandag 9  oktober gingen we met samen met de peuters van Juf Anja op stap naar Hof ter Saksen. Daar kwamen we Witteke ( het konijn) tegen. Witteke was zijn mama kwijt en wij moesten samen op zoek met hem naar zijn mama. In het bos kwamen we verschillende dieren tegen: de mol, de egel, .... We moesten ook verschillende opdrachten doen: een domino met kleuren, een geluidenmemory met doosjes, de bladeren bij de juiste boom hangen,enz....
Het was een leuke, leerrijke en boeiende uitstap! In onze klas gingen we kijken naar al het materiaal dat we mee hadden gebracht uit het bos. In de herfsttafel gingen we de eikels, bladeren, stokjes, kastanjes,.... sorteren. 
We maakten ons eigen herfstkunstwerk met klei , gingen puzzelen met herfstbladeren,noten rapen bij de oma en opa van Mathilda. Wat was dat leuk!!! Daar was ook een schaap en een klein geitje. We hebben heel wat noten gevonden en sommige kindjes vonden ze ook heel lekker.
Nadien kwam kabouter Blauw in onze klas. Hij was stiekem meegekomen uit het bos, omdat hij ons klasje eens wou zien. We zorgden voor een paddenstoelenhuisje zodat Kabouter Blauw even in ons klasje kon blijven.

We knutselden paddenstoelen en schilderden een bord helemaal rood en nadien kleefden we witte stippen. Daarna kleurden we onze eigen kabouter en kleefden die op de paddenstoel zoals in het liedje: " Op een grote paddenstoel" 
Ook het versje " Hollebollebouter, ik ben een kabouter" konden we al goed opzeggen. We konden kabouters rangschikken van klein naar groot, naar aantal zoals het aantal stippen op de paddenstoel, naar kleur ( elke kabouter in het juiste zakje) we schilderden een kabouter zijn Pinnemuts,.....


We leerden iets meer over de slak en hebben ook echte slakken waargenomen. Nadien maakten we zelf een slakje uit klei en  herfstmateriaal. 

Juf Lisa kwam op vrijdag,  en vertelde ons iets meer over het uiltje ( die zijn mama kwijt was) 
We moesten het bos proper houden voor de dieren, juf Lisa maakte ook koekjes met de kinderen want het was feest in het bos omdat het uiltje zijn mama had teruggevonden. 

Woordenschat: de kabouter, de paddenstoel, het bos, de eikel, de kastanje, de noot, de tak , het blad, kleuren van de bladeren (oranje-bruin)


Met het thema " Spinnen en pompoenen" hebben we pompoenen geschilderd in allerlei kleuren en er een gekke heksenpompoen van gemaakt. Dankjewel aan Stan ( en oma en opa) voor de leuke pompoenen! 

De kinderen  hebben echte spinnen waargenomen en mochten nadien de poten van spinnen tekenen of a.h. v. wasknijpers poten geven aan de spin. 

Ook mochten ze gekleurde spinnen in het juiste spinnenweb leggen. 

Bij Juf Lisa konden de kleuters spinnen vangen door een draad van wol en konden ze ook met plasticine poten maken voor een spin. 

Woordenschat: het web, de spin, de 8 poten, de kop , de buik , de draad.

Op vrijdag mochten we verkleed naar ons klasje komen. Wat was dat leuk, maar ook een beetje eng!
FIJNE HERFSTVAKANTIE ALLEMAAL EN TOT VOLGENDE WEEK! 

Dikke knuffel ,

Juf Caroline 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten