Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

Peuterklasje: Welkom in de Jules klas!

zaterdag 10 maart 2018

Thema: Ik speel met dozen/ Gaatjes


Beste mama's en papa's , 

de voorbije 2 weken leerden we over DOZEN en GAATJES. In onze klas stond een doos, wat deed die daar nu? Toen we keken in de doos zagen we dat Rube en Rutje zich in de doos hadden verstopt. 
De juf had heel wat dozen meegebracht, waarmee we konden spelen. We konden in de dozen zitten en maakten zelfs een huis van verschillende dozen in onze poppenhoek.

We gingen dozen sorteren van klein naar groot, we maakten voor Jules een mooie doos met stukjes ribbelkarton, we gingen schilderen rond een kaasdoos , konden tekenen op dozen, torens maken van dozen,  omtrek van dozen vergelijken en op de juiste vorm leggen, stempelen met dozen,.....We leerden een liedje en een versje, luisterden naar het verhaal " DOOS" en het verhaal van Jules en de doos. 

Rimmele rammele roosje,
schudden met een doosje,
oortjes open , 
luister goed, 
wat het kleine doosje doet.
Even kijken wat er ligt , 
doosje open, doosje dicht.

We leerden heel wat begrippen tijdens dit thema: in/ uit, open/ dicht, groot/klein enz....Een weekje later gingen we op zoek naar gaatjes in de klas. En we vonden er heel wat tijdens onze ontdekkingstocht! We ontdekten ook bij onszelf gaatjes: in onze neus, oren.

Onze fijne motoriek werd goed geoefend: 

*  pijpenragers door de gaatjes van een vergiet stoppen
*  vrij prikken en prikken van gaatjes op een lijn
*  gaatjes maken in klei 
*  parels rijgen
*  steekparels in de gaatjes stoppen
*  tekenen met een sjabloon
*  gaatjes maken in de kleren van Jules 

maar ook meten: muizen van verschillende grootte bij het juiste gaatje van de kaas kleven.We leerden ook een liedje tijdens dit thema en enkele belangrijke woorden: gaatje, buis, kijken, groot/klein, prikken, zoeken,....

Deze week zijn we gestart met het thema: " Mijn papa"   We maken een verrassing voor onze papa's. Volgende week leren we over " De auto van papa" 

Tot dan,

Juf Caroline

Meer foto's via onderstaande link: https://photos.app.goo.gl/mOyb5gYhPaFtuiGB3
Geen opmerkingen:

Een reactie posten