Op de boerderij met boer Karel (14/05 - 18/05)



Deze week kregen we in de klas van juf Caroline bezoek van boer Karel. Maar kwam juf Lisa normaal niet deze week?


Er was een zeer groot probleem op de boerderij van boer Karel. Door een lekkende drinkbak van één van de koeien op de boerderij, was heel de boerderij ondergelopen met water. Juf Lisa ging in de voormiddag helpen op de boerderij van boer Karel en boer Karel kwam bij juf Caroline in de klas. In de namiddag was juf Lisa er natuurlijk weer.

We bekeken boer Karel van kop tot teen. Wat heeft hij allemaal aan? Waarvoor dienen die spullen? Boer Karel bracht ook elke dag een diertje mee naar de klas. Op dinsdag bracht hij Bertje big mee. We schilderden met modder en schilderden een varkentje in de modder. We leerden ook een leuk liedje met boer Karel: 'Vies klein varkentje'.

Woensdag had boer Karel een koe meegenomen naar de klas. Wat een avontuur! We hebben de koeien zelfs mogen melken! 


De koeien van boer Karel waren ook hun vlekken kwijt gespeeld. De kleuters mochten de vlekken gaan zoeken en ze terug aan de koeien geven.


Donderdag was er een schaapje in de klas. We mochten de schapen van boer Karel scheren (knippen van wol) en we experimenteerden beeldend met de wol van het schaap.

Op vrijdag moesten we spijtig genoeg afscheid nemen van boer Karel. Wat was het een leuke week.
Niet alleen boer Karel moest vertrekken, maar ook juf Lisa..

Als afsluiter speelden Stan en Djess het verhaal van Bertje Big voor een klein stukje na...


Een welgemeende 'merci' aan juf Caroline en de kindjes van 1KB om er samen met mij een fantastische stage van te maken. Ik heb er enorm van genoten. 

Groetjes,
(bijna) juf Lisa 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Goudlokje en de drie beren

Nieuw: na de vakantie starten we met een instagram account.

Sinterklaas en zwarte piet